martes, 18 de julio de 2017

TOP SUMMER '17




No, no nos habíamos olvidado de vosotros, ni de las lecturas que queremos recomendaros este verano. Aquí tenéis nuestras propuestas. 
¡¡Esperamos que os gusten!!



TOP SUMMER 1
Into the water, PAULA HAWKINS

Después de quedarme atrapada en la lectura de Paula Hawkins con su The Girl on the Train, esperé ansiosamente su última novela que salió el pasado mes de mayo y me dije a mí misma que sería mi primera lectura de verano al lado del mar.
La trama de Into the Water transcurre en el norte de Inglaterra (un país que no deja de cautivarme) y cada capítulo es contado por uno de los personajes que aparecen en dicha trama. Al principio me resultaba confuso pero nunca había leído una historia desde las diferentes perspectivas de sus personajes. Por otro lado, también va y vuelve del presente al pasado. Me encanta el misterio que envuelve toda la trama de este novela, los temas que trata como los secretos y las mentiras, la intolerancia, violencia de género.
No he podido llegar al final pero promete y conociendo a esta autora, espero que su final no me deje indiferente.




 TOP SUMMER 2
La chica del tren, PAULA HAWKINS
Este libro es un thriller de una de las escritoras más famosas del momento. Es una novela de misterio e intriga que te engancha porque a la protagonista de la obra, Rachel, se la relaciona con la desaparición de una persona, Megan, ¿tendrá algo que ver…?



TOP SUMMER 3
La cocina de la escritura, DANIEL CASSANY
Este año os recomiendo un libro algo diferente. Siempre he querido seguir completando mi formación como docente y este verano estoy aprovechando para investigar aspectos de la enseñanza de la lectura y escritura que me vuelven loca. El libro que os recomiendo es de Daniel Cassany, un gran investigador enamorado de la escritura. En este libro nos presenta la receta perfecta para escribir cualquier tipo de texto. Además, utiliza ejemplos y recomendaciones que él mismo ha utilizado en sus libros, sin secretos ni tapujos. Es una herramienta perfecta para todos aquellos que escriben o les gustaría hacerlo.¡Feliz verano!



TOP SUMMER 4
Música para feos, LORENZO SILVA
Una vez leí que las historias eternas son las más breves, pues quizás ésta sea una de ellas. Música para feos es una historia de amor contemporánea y corta, donde Mónica, la protagonista, nos cuenta su historia con Ramón y a la vez reconstruye los diálogos con él.
Lorenzo Silva escribe y habla maravillosamente, todos lo sabemos, pero me parece extraordinario cómo nos cuenta esta historia sin ñoñerías, ni tópicos y cómo los diálogos crecen en intensidad mezclándose con diferentes canciones. El autor ofrece un final inesperado y 21 canciones que vale la pena ir escuchando a la vez que lees esta historia. Me quedo con https://youtu.be/WCBqudFAiU8 y sin duda, os recomiendo esta novela para el verano. 



TOP SUMMER 5
El laberinto de los espíritus, CARLOS RUÍZ ZAFÓN


En la Barcelona de finales de los años 50, Daniel Sempere cree que está a un paso de resolver el enigma sobre el misterio de la muerte de su madre Isabella.

Es entonces cuando aparece Alicia Gris, un alma nacida de las sombras de la guerra, para conducirlos al corazón de las tinieblas y desvelar la historia secreta de la familia… aunque a un terrible precio. 
El Laberinto de los Espíritus es un relato de intrigas y aventuras. A través de sus páginas llegaremos al gran final de la saga iniciada con La Sombra del Viento, a la vez que el autor realiza un gran homenaje al mundo de los libros, al arte de narrar historias y al vínculo mágico entre la literatura y la vida. ¡Imposible dejar de leer! 


jueves, 13 de julio de 2017

CONEIX A PASQUAL ALAPONT

Tenim el plaer d'entrevistar a Pasqual Alapont, un escriptor valencià nascut a Catarroja el 2 de febrer de 1963. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València.


L'autor ha guanyat recentment el Premi Alfons el Magnànim de Narrativa en Valencià amb un thriller psicològic El mal que m'habita, a cavall de la literatura, el teatre i el món dels llibres.

Ara mateix està treballant en la dramatúrgia d'un musical en companyia de dos grans de l'escena valenciana, Carles Alberola i Rodolf Sirera. S'estrenarà en desembre al Principal de València i es dirà Tic-tac!

A més de les obres infantils i juvenils, ha publicat novel·la per a adults i ha estrenat obres de teatre. La seua obra ha estat traduïda a diverses llengües. Entre les seues obres destaquen L´ovella negra, L´infern de Marta, Pell de corder, etc…

Des de quan escrius i com et va vindre eixa afició per l'escriptura?

De molt jovenet vaig començar fent poesia, com tants escriptors, però de bon començament em va temptar la idea d’escriure narracions més àmplies. Supose que va ser una continuació natural del meu gust per la lectura. M’ho passava tan bé llegint els llibres d’escriptors com Twain, Verne o Salgari que vaig voler escriure les meues pròpies històries.

El principal objectiu d´un escriptor es posar-se en la pell dels seus personatges. Quin personatge destacaries?

Per a mi és difícil destacar només un personatge, perquè, com bé dieu, un dels privilegis d’un escriptor és poder experimentar la possibilitat de viure altres vides. Hi ha personatges que estan més a prop del que pense o de qui sóc, però al final tots tenen una part de mi. Si m’obligueu a triar, potser em quedaria amb l’avi Frederic, que va protagonitzar quatre llibres meus, pel seu caràcter vitalista, o amb el de Morgana, una joveneta amb una ànima i amb un sentit de l’humor meravellosos.

Quina temàtica t´agrada tractar als teus llibres ? A L'infern de Marta hem vist un tema que malauradament està d´actualitat, la violència de gènere . Al nostre centre tenim un grup anomenat JUNT@S per conscienciar l´alumnat d´aquesta problemàtica social. Què et sembla?

Bé, em sembla que hem començat a avançar un poc en el tema de la igualtat entre els homes i les dones, d’alguna manera s’ha fet visible, però em neguiteja que siga un avanç tan costós. Ens hem de conscienciar tots, homes i dones, que eradicar la violència de gènere és un compromís de tots. Crec que l’educació és una part decisiva per a arreglar les coses. En eixe sentit, el vostre projecte de JUNT@S és una idea magnífica i vos encoratge a continuar per eixe camí.

Quin Premi Literari dels que has guanyat ("Enric Valor de Narrativa juvenil" 1984, "El Micalet de teatre" 1996, "Ciutat d´Alzira- Bancaixa de narrativa juvenil" 1999, "Edebé de Literatura juvenil" 2001, "Crítica Serra d´Or de Literatura Infantil i Juvenil" 2002, "Joanot Martorell de Narrativa" 2002, "Protagonista Jove" 2004, "Gran Angular" 2012) destacaries? I amb quin llibre el vas guanyar?

El de la Crítica Serra d’Or, que vaig obtenir per L’ovella negra, em va fer molta il·lusió perquè me’l va atorgar la crítica especialitzada, però també el Protagonista Jove, que vaig guanyar amb L’infern de Marta, perquè era escollit pels lectors d’entre molts llibres dels que es publicaven aquell any.


Creus que les noves tecnologies són bones ferramentes per fomentar la lectura?

Clar, no hem de tenir por d’això. Nosaltres som fills de la impremta, això va ser un avanç considerable, d’alguna manera va ser el primer pas de l’accés de la cultura per a tot el món, de la cultura llibresca si més no. Lògicament les noves ferramentes ens poden desconcertar, però de segur que al remat serà per a millor. I no hem d’oblidar que el continent és important, però el que converteix una obra en digna de ser llegida és el contingut.

Al blog de L+E tenim una secció dedicada a recomanar mensualment cinc llibres, ens agradaria que col-laborares amb nosaltres. Quins llibres recomanaries per als TOP FIVE? Per què has recomanat aquests?

Bé, faré una llista de cinc llibres, però en podria fer una de cent. Hi ha llibres molt interessants per fomentar l’hàbit lector o simplement per disfrutar de la lectura. Ací en teniu alguns dels que, en un moment o altre de la meua vida, em van proporcionar molts moments de felicitat.

L’illa del tresor, de R. L. Stevenson

La història interminable, de M. Ende

Les aventures de Tom Sawyer, de M. Twain

Les mil i una nits, qualsevol dels contes

Tartarí de Tarascó, d’A. Daudet


Moltes gràcies per dedicar-nos el teu temps i per la teua visita al centre Parque- Colegio Santa Ana de València, va ser tot un orgull escoltar les teues paraules i poder compartir un esmorzar.

Gràcies a vosaltres, recorde l’estada al vostre col·legi 
amb molt d’afecte.

sábado, 1 de julio de 2017

Un libro para la comunidad educativa de Santa Ana

Ayer la comunidad educativa de Santa Ana clausuró el curso 16- 17. Un año lleno de actividades, nuevos retos, ilusiones y un montón de Arte y Literatura.

En  + E lo celebramos sorteando un libro porque queremos seguir leyendo y escribiendo este verano.

Todos participaron, pero hubo una afortunada. ¡Enhorabuena, H. Angelita!


¡¡FELIZ VERANO Y FELICES LECTURAS!!